7 iunie 2012

Biscuiti cu gem de capsuni



Acum, ca tot avem gem proaspat de capsuni, sa-l folosim!
Acesti biscuiti se prepara foarte rapid, dar, atentie, tot atat de repede si dispar din farfurie.

Ingrediente pentru 12 bucati mari:

150 gr faina de grau integrala
100 gr faina de ovaz
60 gr zahar brut praf
1 ou intreg
125 gr unt
1 varf de cutit de sare
3-4 linguri de apa foarte rece
300-400 ml gem de capsuni

Preparare:


Se amesteca ingredientele uscate, apoi se framanta cu untul taiat bucatele. Se adauga oul si apa si se framanta in continuare.
Aluatul obtinut se impacheteaza in folie alimentara si se pune in frigider 30-40 minute.
Se intinde o foaie de 4-5 mm care se taie dreptunghiuri.
Se ridica marginile fiecarui dreptunghi si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se pun 1-2 lingurite de gem in fiecare biscuit, in functie de inaltimea marginilor.

Biscuitii se coc 20-30 de minute in cuptorul preincazit la 180 gr.C.
Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se consuma cu mare pofta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu